Powergrød - proteinrig grød, der holder dig mæt hele formiddagen!

Grøden har en let marcipansmag, og det grønne islæt klæder mærkelig nok denne smag.
1 person med god appetit eller 2 små portioner:




3 dl mælk (plante eller komælk el. vand)
2 spsk. finvalsede havregryn med top
2 spsk. koldpresset affedtet mandelmel med top (har meget højt proteinindhold) eller 2 spsk. havregryn mere
evt. 1 spsk. proteinpulver, hvis du skal træne eller har trænet omkring morgenmadstidspunktet
1 øko æg
2 kugler frossen spinat/grønkål el. 1 håndfuld hakket persille (kan udelades, men det højner fiberindholdet og sundheden)
lidt salt

Rør salt, havregryn og mandelmel (+ proteinpulver, hvis du bruger det) sammen i en skål. Hæld det i en tykpundet slip-let gryde.
Tilsæt mælk, og rør det hele godt sammen.
Kog det op ved mellemvarme, rør konstant i grøden, og tilsæt så spinatkugler. Kog grøden op igen, og kog 4-5 minutter ved middelvarme til spinaten er tøet og grøden tykner. Rør jævnligt, for at undgå at grøden sætter sig fast på grydens bund.
Tilsæt nu ægget til grøden og kog under lav varme og rør til ægget er absorberet i grøden.
Tilsæt din ønskede topping, evt. en smørklat og server.


Kommentarer