Broccoligratin (glutenfri)

1 stort broccoli hoved
1 flødeost med urter (ex. Buko Pikant, som er ren fløde og kærnemælk, ingen tilsætningsstoffer)
1 dl mælk
3 æg
2 tsk. uraffineret havsalt og peber
200 g god bacon



Tænd ovnen på 180 grader.
Skær baconen i strimler eller tern og rist dem let brune på en tør pande. (Er det en meget bacon, så tilsæt lid olivenolie).
Skyl broccolien, skær det groveste stængel fra, del i mindre buketter, og kør dem til en grov 'mel' i en foodprocessor.
Bland 'broccolimel', flødeost, mælk godt sammen, rør æggene i. Rør bacon, salt og frisk kværnet peber i.
Hæld massen i et smurt ildfastfad og bag den 30 minutter ved 180 grader. Spis gratinen med det samme, evt. med en god salat med appelsin og hasselnødder i.

Kommentarer