Spidskålssalat med friske figner

Så er spidskålssalaten kommet i sensommerklæder!



1 mellem til stort spidskål
4 friske figner
1/2 melon eller 2 æbler
1/2 dl øko jomfruolivenolie
2 spsk. lys eddike (hvidvin, æble... jeg brugte en figeneddike)
1 spsk. honning eller andet sødestof
1 topteskefuld fint uraffineret havsalt
1/2 dl blandede ristede og hakkede nødder (en slags eller en blanding af flere nødder/frø - græskar, hasselnød, mandler, pinjekerner, solsikkekerner mv.)

Fjern de grove blade fra spidskålet, halver det, fjern stokken, skær det i stykker på langs og så i strimler.
Fjern skal og kerner fra melon, skær kødet i både og så i tern. (Hvis der bruges æbler skæres disse i både, kernehuset fjernes, og de skæres i tern)
Vask og tør de friske figner FORSIGTIGT. Skær dem i både og i mindre stykker.
Læg først kål, så figen og melon i en skål.
Bland dressingen, og hæld den over salaten. Hæld til sidst nødderne.


Kommentarer